Kék T Autósiskola blogja
Kék T Autósiskola facebook oldala
Kék T Autósiskola twitter oldala
Kék T Autósiskola Google+ oldala

A jogosítvány | Jogosítvány | Autósiskola Pécs | Kék T Autósiskola Pécs PDF

Motoros gyakorlati oktatás

 

 

Motorok, amin tanulhatsz:                                                  

A kategória: 3 db HONDA CBF 600

A2 kategória: 2 db HONDA CBF 500

A1 kategória: 1 db HONDA CBF 125


Alapoktatás:

Képek a járműkezelés oktatásáról


Az alapoktatás (rutin) során, a szimulátoron már begyakorolt járműkezelési alapfogások felhasználásával, bővítjük vezetéstechnikai alapismereteinket.
Mindenki alacsonyabb kategóriás (ezáltal kisebb tömegű, könnyebben kezelhető) motorkerékpárral kezd, majd fejlődésének ütemében ül nagyobb motorra.
Ne stresszelj! Bringáinkon speciális bukócsövek vannak. Ha felborítod, mi majd segítünk felállítani.
Hogy mire törekszünk? Arra, hogy rutin óráinkat olyan szintre emeljük, ami már-már "nulladik" szintű, tréningnek felel meg. Stabil alapokra később könnyebb lesz építened.
A bólyák megkerülése tehát nem cél, hanem puszta eszköz a gyakorláshoz.
Inkább kezdetben néhányszor gázolj át a kúpokon helyes vezetés-technikára törekedve, mint sem vakon, véletlenszerűen megkerüld.
Cél a laza, de tudatos, összeszedett motorozás elsajátítása, hisz csak így lesz később magabiztos és örömteli az együttlét a motoroddal.
Jöhet a járműkezelési vizsga. Két részből áll, "biztonsági ellenőrzés" (műszaki), és járműkezelési (rutin) feladatokat kell bemutatni. Nem okozhat gondot!


Főoktatás:

Ez már a nagybetűs Élet!
A magabiztos vezetéstechnika létfontosságú. Legkésőbb most megérted, hogy miért fektettünk annyi energiát a biztos alapozásra a rutinpályán.
Vigyázz magadra! Mostantól felejtsd el a koccanás fogalmát. A karosszéria lakatos számát törölheted a mobilodból.
Nézd más szemmel a világot!
Végállomás: a forgalmi vizsga. Tételhúzás. Rajta lesz, hogy a Pécs mely csomópontjainak érintésével kell közlekedned, (kb. 40 perc). A leggyakoribb forgalmi helyzetekkel fogsz találkozni.  Pl.: alárendelt-, védett-, egyenrangú útkereszteződések, körforgalom, kanyarodó főút, egyirányú út, párhuzamos közlekedés, stb.. Lehet, hogy országúti tételt húzol.
Ha úgy kezeled a motort, ahogy a rutin órákon megtanultad, s úgy közlekedsz, ahogy a forgalmi órákon begyakoroltad, sikerülnie kell a vizsgádnak!

Sikeres vizsga után!

 

 

 

   

 

2011 (C) Minden jog fenntartva

A jogosítvány

Jogosítvány

Autósiskola Pécs

PageRank ikon ingyen