Kék T Autósiskola blogja
Kék T Autósiskola facebook oldala
Kék T Autósiskola twitter oldala
Kék T Autósiskola Google+ oldala

A jogosítvány | Jogosítvány | Autósiskola Pécs | Kék T Autósiskola Pécs PDF

Gyakorlati oktatás

 Nézzük mi vár ránk az elméleti vizsga után!
A sikeres elméleti vizsga után indulhat a vezetés!

Tájékoztatjuk, hogy jelenleg Baranyában a gyakorlati oktatóhoz kerülés minimum 4-8 hét várakozási idővel lehetséges.


Alapoktatás: 9 ó (50 perc/ó)
Az alapoktatás (rutin) során, a kiválasztott autón megismerkedünk az autózás alapjaival, pl.: elindulás, megállás, szlalom lassú menetben, sebesség fokozatok kapcsolása, sebesség és iránytartás, hátramenet, kézifékes elindulás stb.
Az alapelemeket (bár a hatályos rendeletek nem írják elő egyértelműen) rutinpályán, streszmentes környezetben gyakoroljuk. Nyugalom, a bóják műanyagból vannak!
Ahogy fejlődünk, úgy merészkedünk ki a forgalomba. Jó hír: A kükön rutin vizsga 2012-től megszűnt.


 Főoktatás: 20 óra (50 perc/ó) +1ó vizsga.

Ez már a nagybetűs Élet!
Cél: az önálló, előrelátó, veszélyhelyzeteket megelőző, a forgalom ritmusához igazodó, szabályos, "tájékoztató" közlekedés városban és országúton. Így leírva kicsit bonyolultnak tűnik. Kellő gyakorlás után azonban tisztulni fog a kép. Mostantól más színben látod a világot!
Végállomás: a forgalmi vizsga. Ismét egy tételhúzás. Rajta lesz, hogy Pécs mely csomópontjainak érintésével kell közlekedned, (50 perc). A leggyakoribb forgalmi helyzetekkel, (és persze "segítőkész" majdnem uniós közlekedő partnerekkel) fogsz találkozni. Mik ezek a helyzetek? Pl.: alárendelt-, védett-, egyenrangú útkereszteződések, körforgalom, kanyarodó főút, egyirányú út, párhuzamos közlekedés, telezöldnél balra kanyarodás, várakozóhely keresés, stb. Lehet, hogy országúti tételt húzol.
Ha mindent úgy teszel, ahogy az oktatód mutatta, és ahogy gyakoroltátok, sikerülnie kell a vizsgádnak.

Tájékoztatjuk, hogy jelenleg Baranyában a gyakorlati oktatóhoz kerülés 4-8 hét várakozási idővel lehetséges.

Intenzív gyakorlati képzés (csak három gyakorlati oktatónk végzi):

1 hónap alatt levezethető a 30 óra, rugalmas , az ügyfélhez igazodó időbeosztás biztosításával: 5.800 Ft/ gyakorlati óra.

-          Kinek ajánljuk ezt a képzési formát:

Azoknak a tanulóknak ajánljuk, akik ha korábban még nem is próbálkoztak járművezetéssel, de az autóvezetés, a közlekedés kihívásai, mindig is az érdeklődési körükbe tartozott. Ha még csak fejben is, de már autodidakta módon, maguktól elsajátították a vezetéstechnika alapjait. Már utasként is figyelemmel kísérték a forgalom alakulását, előre felismerték a potenciális veszélyhelyzeteket. Gondolatban már képesek voltak a kialakulófélben lévő helyzetek előtt járni.

Ebben az esetben van reális esélye annak, hogy a kötelezően előírt minimális 30 vezetési óra adta kereteken belül, vagy ezt az óraszámot nem sokkal meghaladva, fel tudunk készülni a sikeres forgalmi vizsgára.

-          Ha felsoroltakban nem ismer magára, akkor a normál dinamikájú (kedvezőbb óradíjú), heti két, maximum három foglalkozást (4, max.6 tanórát) tartalmazó képzést javasoljuk. Így ugyanis a foglalkozások között marad idő, a tanultak „megemésztésére” beépítésére, s így a tanulási folyamat is hatékonyabb lesz.

Ne feledje: A vizsga nem pusztán az autó vezetéséről szól!

A jármű biztonságos kezelése csak a belépő! Az igazi munkánk még csak azután, azaz a kezelőszervek használatának elsajátítását követően kezdődik. Rengeteg figyelmet, koncentrációt, helyzetfelismerést igényel!

Ehhez pedig megfelelő mennyiségű gyakorlás, és a gyakorlások között a forgalmi helyzetek újra elemzése, átgondolása szükséges.

 

 

2011 (C) Minden jog fenntartva

A jogosítvány

Jogosítvány

Autósiskola Pécs

PageRank ikon ingyen