Kék T Autósiskola blogja
Kék T Autósiskola facebook oldala
Kék T Autósiskola twitter oldala
Kék T Autósiskola Google+ oldala

A jogosítvány | Jogosítvány | Autósiskola Pécs | Kék T Autósiskola Pécs PDF

Gyakorlati oktatás

 Nézzük mi vár ránk az elméleti vizsga után!
A sikeres elméleti vizsga után indulhat a vezetés!

Tájékoztatjuk, hogy jelenleg Baranyában a gyakorlati oktatóhoz kerülés minimum 4-8 hét várakozási idővel lehetséges.


Alapoktatás: 9 ó (50 perc/ó)
Az alapoktatás (rutin) során, a kiválasztott autón megismerkedünk az autózás alapjaival, pl.: elindulás, megállás, szlalom lassú menetben, sebesség fokozatok kapcsolása, sebesség és iránytartás, hátramenet, kézifékes elindulás stb.
Az alapelemeket (bár a hatályos rendeletek nem írják elő egyértelműen) rutinpályán, streszmentes környezetben gyakoroljuk. Nyugalom, a bóják műanyagból vannak!
Ahogy fejlődünk, úgy merészkedünk ki a forgalomba. Jó hír: A kükön rutin vizsga 2012-től megszűnt.


 Főoktatás: 20 óra (50 perc/ó) +1ó vizsga.

Ez már a nagybetűs Élet!
Cél: az önálló, előrelátó, veszélyhelyzeteket megelőző, a forgalom ritmusához igazodó, szabályos, "tájékoztató" közlekedés városban és országúton. Így leírva kicsit bonyolultnak tűnik. Kellő gyakorlás után azonban tisztulni fog a kép. Mostantól más színben látod a világot!
Végállomás: a forgalmi vizsga. Ismét egy tételhúzás. Rajta lesz, hogy Pécs mely csomópontjainak érintésével kell közlekedned, (50 perc). A leggyakoribb forgalmi helyzetekkel, (és persze "segítőkész" majdnem uniós közlekedő partnerekkel) fogsz találkozni. Mik ezek a helyzetek? Pl.: alárendelt-, védett-, egyenrangú útkereszteződések, körforgalom, kanyarodó főút, egyirányú út, párhuzamos közlekedés, telezöldnél balra kanyarodás, várakozóhely keresés, stb. Lehet, hogy országúti tételt húzol.

HATÓSÁGI VIZSGAKÖVETELMÉNYEK A  FORGALMI VIZSGÁN-  (kivonat)

A hatóság honlapján található teljes útmutató: http://www.nkh.gov.hu/dokumentumtar/pdf-elonezet/-/p/180519/tantervi-es-vizsgakovetelmenyek-b-kategorias-jarmuvezeto-kepzo-tanfolyamok-

Látható, hogy a vizsga  követelmények igen magas fokú felkészülést igényelnek, ezért a kötelező 30 vezetési óra csak irányadónak tekintendő. A hallgatók nagy részének további gyakorlásokra van szüksége a fentiek magabiztos teljesítéséhez.

Tájékoztatjuk, hogy jelenleg Baranyában a gyakorlati oktatóhoz kerülés min. 4-8 hét várakozási idővel lehetséges.

Intenzív gyakorlati képzés (csak három gyakorlati oktatónk végzi):

1 hónap alatt levezethető a 30 óra, rugalmas , az ügyfélhez igazodó időbeosztás biztosításával: 5.800 Ft/ gyakorlati óra.

-          Kinek ajánljuk ezt a képzési formát:

Azoknak a tanulóknak ajánljuk, akik ha korábban még nem is próbálkoztak járművezetéssel, de az autóvezetés, a közlekedés kihívásai, mindig is az érdeklődési körükbe tartozott. Ha még csak fejben is, de már autodidakta módon, maguktól elsajátították a vezetéstechnika alapjait. Már utasként is figyelemmel kísérték a forgalom alakulását, előre felismerték a potenciális veszélyhelyzeteket. Gondolatban már képesek voltak a kialakulófélben lévő helyzetek előtt járni.

Ebben az esetben van reális esélye annak, hogy a kötelezően előírt minimális 30 vezetési óra adta kereteken belül, vagy ezt az óraszámot nem sokkal meghaladva, fel tudunk készülni a sikeres forgalmi vizsgára.

-          Ha felsoroltakban nem ismer magára, akkor a normál dinamikájú (kedvezőbb óradíjú), heti két, maximum három foglalkozást (4, max.6 tanórát) tartalmazó képzést javasoljuk. Így ugyanis a foglalkozások között marad idő, a tanultak „megemésztésére” beépítésére, s így a tanulási folyamat is hatékonyabb lesz.

Ne feledje: A vizsga nem pusztán az autó vezetéséről szól!

A jármű biztonságos kezelése csak a belépő! Az igazi munkánk még csak azután, azaz a kezelőszervek használatának elsajátítását követően kezdődik. Rengeteg figyelmet, koncentrációt, helyzetfelismerést igényel!

Ehhez pedig megfelelő mennyiségű gyakorlás, és a gyakorlások között a forgalmi helyzetek újra elemzése, átgondolása szükséges.

 

 

2011 (C) Minden jog fenntartva

A jogosítvány

Jogosítvány

Autósiskola Pécs

PageRank ikon ingyen