facebook
facebook
twitter
google+
Autósiskola Pécs PDF
fejlec

Jogosítvány

A tanfolyam során végig szemléletes, számítógépes demonstráción követheted nyomon a tananyagot. Színekkel, tartalommal töltjük meg a körmönfont paragrafusokat. A bemutató egyedülállóan kidolgozott anyagát a Kék T Autós-Motoros iskola több mint tizennyolc éves sikeres működése alatt gyűjtött tapasztalatai alapján sikerült olyanná formálni, hogy a vizsgákon a legtöbb nehézséget okozó problémákra koncentráljon.

Megérte! Hallgatóink szerint a legszárazabb témaköröket is élvezhetővé, érthetővé teszi.

A technika önmagában azonban kevés. Nem nélkülözhető az élő magyarázat sem.
A legkorszerűbb, 21. századi igényeket is kielégítő, multimédiás oktató termünkben egy hely téged is vár.
Amit megtanultunk, azt gyakorolni kell! Minden foglalkozáson felmérjük a pillanatnyi tudásodat és mindigcsak adott témakört tesztelünk, és csak olyat, amiről már szó volt előadáson!

A foglalkozások anyagát elektronikus jegyzet formájában bátran haza is viheted, így az otthoni felkészülés számodra hatékonyabb és egyszerűbb.
A vizsga összes lehetséges tesztkérdését tartalmazó;"Tesztkönyv"-et a tanfolyam idejére biztosítjuk, tantermünkben pedig korlátlan és ingyenes hozzáférést nyújtunk a folyamatosan frissített hatósági vizsgaprogramhoz..

Csatlakozhatsz csoporthoz, de igény esetén egyéni órarendet is összeállítunk!

A gyakorlati képzést „B” kategóriában nyolc felkészült és tapasztalt oktatónk biztosítja.


Kék T Autósiskola - Jelentkezzen Ön is hamarosan induló tanfolyamainkra

Rövid cikkek, leírások:

Jogosítván korhatárok | 2014.01.08.

A jogosítvány megszerezhetőségének korhatárai a különböző kategóriák esetén eltérőek egymástól, így érdemes ezzel tisztában lenni mielőtt valaki jogosítványt szeretne szerezni.
B kategóriás jogosítványhoz az életkori megfelelés 16,5 év. Míg a C kategóriás jogsi 21 éves kortól. A C+E és a D illetve a D+E kategóriás jogosítványok pedig 24 éves kortól szerezhetőek meg.
A motor jogosítványok esetén már egy kicsit bonyolultabb a helyzet:
A1 jogosítvány tanfolyamra 16 éves, vagy annál legfeljebb 6 hónappal fiatalabb személy vehető fel.
A2 jogosítvány tanfolyamra 18 éves, vagy annál legfeljebb 6 hónapppal fiatalabb személy vehető fel, ha 2 évnél rövidebb ideje vagy egyáltalán nem rendelkezik jogosítvánnyal.
Az A jogosítvány tanfolyam korhatára a 24. életév, ha 2 évnél rövidebb ideje vagy egyáltalán nem rendelkezik az adott személy jogosítvánnyal.

 

Közúti baleset hatásai a jogosítványra | 2013.10.29.

Közúti balesetek két csoportba sorolódnak szabálysértés vagy bűncselekmény. Ezek alapján jár értük különböző mértékű büntetés is, mely a jogosítványt is érintheti. A jól ismert bűntetőpontok mellett akár más komolyabb büntetés is kapható. A pénzbírság és a jogosítvány bevonása is a büntetési formák közt szerepel. Ezek mellett súlyos esetekben szabadságvesztéssel is járhat a közúti baleset okozása. Ez persze lehet letöltendő vagy felfüggesztett is.
Jogosítvány bevonása esetén előfordulhat, hogy továbbképzésre kell járni ahhoz, hogy a jogosítványt a járművezető visszakaphassa. Bizonyos esetekben le kell telnie egy megadott időtartamnak, mielőtt visszakaphatná a járművezető a jogosítványát.
 

Az elsősegélynyújtó tanfolyam és a jogosítvány | 2013.10.01.

Stabil oldal fekvés - ElsősegélynyújtásAz elsősegélynyújtó tanfolyam elvégzése a jogosítvány elengedhetetlen feltétele. A tanfolyam során megszerzett tudás sokat segít a balesetek során, sőt ezen felül még akár ember életet is menthet a megszerzett tudás. Ezért nem csak a jogosítvány megszerzéséhez elengedhetetlenül fontos az elsősegélynyújtó tanfolyam elvégzése, hanem akár a mindennapi élet során is hasznos tudásra lehet szert tenni általa. Így érdemes lehet akár a jogosítvány megszerzése előtt is az elsősegélynyújtó tanfolyam elvégzése. Azonban ha ez nem történik meg a Kék T autósiskola is biztosít lehetőséget a jogosítvány megszerzése mellett független egészségügyi szakember által végzett tanfolyamra való beiratkozásra.

Ismét változások a jogosítvány követelményrendszerében | 2013.09.09.

A jogosítvány Ahogy 2013-ban már volt példa a jogosítvány megszerzéséhez szükséges követelmények változására, úgy augusztus hónapban napvilágot látott, hogy ismét változásokra lehet számítani a jogosítvány megszerzését illetően.
Az eddigi kötelező óraszám mellett kilométerben határozzák meg. Így nemcsak 30 órát kell teljesíteni, de 580 kilométert is le kell vezetni, ahhoz, hogy jogosítványhoz juthasson a vezetni tanuló személy.
Egy másik fontos szabály a jogosítvány megszerzését illetően, hogy aki elkezdte az elméleti tanfolyamot annak abból egy éven belül sikeres vizsgát kell tennie. 
A változások egy része már életbe is lépett, így aki ezután szeretné megszerezni B kategóriás jogosítványát, azoknak már az új szabályozás szerint kell teljesíteniük. Viszont az elméleti tanfolyamra vonatkozó szabály 2013. október 1-től lép életbe.
A szigorítások mellett is akár már egy hónap alatt letehető a jogosítvány elméleti része a Kék T autósiskolában. Jelentkezéshez és további információkhoz kattintson IDE.

 

A jogosítvány szigorításai | 2013.03.05.

Az idei évben sokkal szigorúbbak lesznek a jogosítvány -szerzés szabályai, mint a tavalyiban. Többek között az unióban bevezették, hogy 2013-tól nagy motorra csak 24 évnél idősebbek kaphassanak jogosítvány -t. Ezen kívül feltétlenül meg kívánják állítani a jogosítvány -turizmust, mellyel gyakran előfordul, hogy akinek saját hazájában súlyos szabálysértés miatt elveszik a jogosítvány -át, az az unió egy másik tagországában egyszerűen újat szerez helyette, melyet a saját országában is elismernek. Az Európai Parlamenti Tanács egyetértett azzal a javaslattal is, miszerint nem adható vezetői engedély olyan kérelmezőnek, akinek egy másik tagállamban a jogosítvány -át felfüggesztették, visszavonták, vagy büntetésként korlátozták. Ennek kezelésére azonban szükség lesz egy uniós jogosítvány -hálózat kiépítésére.

 

A jogosítvány különböző kategóriái | 2013.02.01.

Kék T tréningLátszólag egyáltalán nem bonyolult eldönteni, hogy kinek milyen kategóriájú jogosítvány -ra van szüksége. Azért csak látszólag, mert van néhány kérdés, amelyre tíz megkérdezett emberből, kilenc szinte biztosan nem tudná a választ. Kitűnő példa erre a külföldön rendkívül népszerű, úgy nevezett moped járművek esete, amelyeknek egyik legnagyobb vonzereje éppen az, hogy segédmotoros jogosítvány -nyal is vezethetők. Vagy talán mégsem? Bizonyára azzal sincsen mindenki tisztában, hogy a szintén divatos quadokkal milyen jogosítvány birtokában lehet törvényesen részt venni a forgalomban. Valószínűleg előfordult már olyan is, hogy valaki egy nagyob furgont kívánt kibérelni, és csak a kölcsönzőben derült ki, hogy az ő jogosítvány -a ehhez a járműhöz nem elég. Tovább bonyolítja a dolgot, hogy a különböző jogosítvány kategóriákhoz az előírt minimális alsó korhatár nem egységes.

 

Ideiglenes jogosítvány, vezetői engedély | 2013.01.22.


Ideiglenes vezetői engedély Ilyen fajta jogosítvány -t külön kérelemre állítanak ki a hatóságok. Egyik ilyen lehetőség, ha a jogosítvány eltűnik, megsemmisül vagy megrongálódik valamilyen okból kifolyólag. Másik lehetőség, a vezetői engedély kiállításáig, a jártassági feltételhez kötött kategóriák esetén a jártasság megszerzéséig kiállítanak ideiglenes jogosítvány -t. Valamint annak a személynek, akit legfeljebb 6 hónapra tiltottak el valamely járműkategóriába, illetve al- és kombinált kategóriába sorolt jármű vezetésétől az eltiltás által nem érintett kategóriákra. A gyártási hibás, vagy elírt adatot tartalmazó jogosítvány -t a hatóság hivatalból, térítésmentesen adja ki újra. Amint tehát kézhez kapjuk a jogosítvány -t, alaposan ellenőrizzük, hogy az sértetlen-e, valamint hogy az adatok helyesek-e. A hibás, elírt adatokat tartalmazó jogosítvány cseréjét az okmányirodában kell kérni.

 

 

A jogosítvány időtartama | 2013.01.15.

Vezetői engedélyJelenleg korlátlan időre adják ki a jogosítvány -okat, a jövőben egy idő után le kell majd cserélni az igazolványokat.
Ha a jogosítvány -t 1993. január 1-je és 2004. április 30-a között kapta meg, akkor az 2023. december 31-ig lesz érvényes.
A 2004. május 1. és 2013. január 18-a között kiadott jogosítvány -ok érvényessége 2032. december 31-én jár le.
A 2013. január 19-e után kiadott jogosítvány -ok hatályossága nem lesz 15 évnél hosszabb.
Az AM, A1, A2, A, B, BE és T típusú jogosítvány -ok időtartama 15 év. Ha egy sofőr korábban betölti a 65. életévét, akkor jogosítvány -ának érvényessége ezzel a határidővel jár le.
A C1, C, CE, D1, D1E, D, DE jogosítvány -ok hatályossága 5 év, vagy mint az előző kategóriánál, a 65. életév betöltése.
A 63 évesnél idősebb személyek 5 évre kapnak jogosítvány -t, újhoz csak az orvosi kivizsgálás után juthatnak hozzá.
Az új jogosítvány -t csak azután kaphatják meg, miután a régit már leadták.
A 65 évesnél idősebbeknek csak abban az esetben lesz ingyenes az új irat kiadása, ha két évig hatályos jogosítvány -t fognak kapni. Ezek a sofőrök viszont minden bizonnyal kevesebben lesznek, többségük öt évre szóló iratot fog kérvényezni.

 

A jogosítvány meghosszabbításának a menete | 2012.12.13.

Vezetői engedély hátoldalaAmennyiben hamarosan lejár, vagy már lejárt a jogosítvány, akkor annak a meghosszabbítása az alábbiak szerint zajlik:
A háziorvosnál el kell végeztetni egy alkalmassági vizsgálatot. Ez gyakorlatilag ugyanaz, mint amin a jogosítvány megszerzésekor már részt vett az ember, tehát különösebb újdonságra nem kell számítani.

A vizsgálati díj a következőként alakul:
40 éves korig 6800 Ft, 40 és 60 éves kor között 4500 Ft, 60. év betöltése után 2300 Ft.
Ezután az okmányirodát kell felkeresni, a következő dokumentumokkal:
Személyi igazolvány, vagy útlevél, lakcímkártya, a háziorvostól kapott alkalmassági vélemény, a jelenlegi jogosítvány, az okmányirodai ügyintézés díja 4000 Ft, illetve 1500 Ft abban az esetben, ha az adott személy a 62. életévét betöltötte, vagy az orvosi alkalmassági vélemény egy évnél rövidebb ideig érvényes.

További részletek

Autósiskola

Autósiskola
Júliius 25-én és augusztus 13-án INTENZÍV motoros, míg augusztus 7-én autós tanfolyamunk indul.  Távoktatás folyamatosan! Az autósiskola t...

További részletek

Kék T Autósiskola Pécs

Kék T Autósiskola Pécs
Júliius 25-én és augusztus 13-án INTENZÍV motoros, míg augusztus 7-én autós tanfolyamunk indul.  Távoktatás folyamatosan! A tanfolyam sorá...

További részletek

Motor jogosítvány

Motor jogosítvány
Alapoktatás: Az alapoktatás (rutin) során, a szimulátoron már alaposan begyakorolt járműkezelési alapok felhasználásával, bővítjük a korább...

További részletek

Motoros jogosítvány

Motoros jogosítvány
Alapoktatás: Az alapoktatás (rutin) során, a szimulátoron már alaposan begyakorolt járműkezelési alapok felhasználásával, bővítjük a koráb...

További részletek

A jogosítvány

A jogosítvány
Alapoktatás: Az alapoktatás (rutin) során, a szimulátoron már alaposan begyakorolt járműkezelési alapok felhasználásával, bővítjük a koráb...

További részletek

Autós iskola

Autós iskola
Multimédiás elméleti tanfolyamainkat Pécs belvárosában azt új címünkön: Pécs Nagy Lajos Király út 2. tartjuk. A tanfolyam során végig szeml...

További részletek

Jogosítvány B kategória

Jogosítvány B kategória
Kék T Autósiskola és motorosiskola Elköltöztünk!!! Új címünk: Pécs Nagy Lajos Király út 2. A tanfolyam során végig szemléletes, számítógép...

További részletek


Kapcsolat

Iroda és oktatóterem

ELKÖLTÖZTÜNK!!!

Új címünk: Pécs Nagy Lajos király út 2.

Ügyfélfogadás

Délelőtt: 11:00 -13:00;

Délután: 14:00-16:00 ó


Telefon: 72/515-032
Fax: 72/515-033
E-mail: info@kekt.hu
Számlaszám:

Szigetvári Takarék:

50800111-11072951

 

További információ

Motoros üdvözlet

 

Sikeresen teljesítettél minden vizsgát! Gratulálok!
Mostantól önállóan gyakorolhatsz.
Mindannyian találkozhatunk azonban olyan helyzetekkel, amik arra késztetnek, hogy átértékeljük addigi tudásunkat. Ha az ilyenek után elgondolkodunk, az már fél siker. Még jobb, ha kételyeinket más , tapasztaltabb motorosokkal is meg tudjuk beszélni.
Egy-egy kellemes közös gurulás után Te is választ kaphatsz kérdéseire, vagy egyszerűen csak beszámolhatsz élményeidről.
TARTOZZ TE IS A CSAPATHOZ!
Sokan értetlenül állnak a dolog előtt, hogy amint plusz öt fok fölé kúszik a hőmérő, máris motorra ülök.
Március: az első nagyobb lélegzetű túrák. Igaz gyakran még hó szegélyezi az utat, és a hideg gumik sem tapadnak tökéletesen, de ezt ilyenkor be kell kalkulálni.
Jelentkezz vezetéstechnikai tréningjeinkre is!

 

Jelentkezem!